Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ Regina se implică în BREXIT: Anunțul venit din Marea Britanie

regina elizabeta II

Regina Elisabeta a II-a ar fi cerut în timpul unei cine să i se dea 'trei motive bune' pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, a declarat biograful suveranei britanice, Robert Lacey, citat de agenţia EFE.

El a făcut această mărturisire publicaţiei The Daily Beast cu o zi înaintea referendumului la care britanicii vor decide dacă mai vor ca ţara lor să facă parte din blocul comunitar.

Citește și: Proorocire ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE despre România: Vine URGIA

Dar un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat, tot miercuri, că regina nu se implică în politică şi acţionează în chestiunile politice conform recomandărilor guvernului, iar în ceea ce priveşte votul de joi, decizia trebuie luată de electoratul britanic.

De asemenea, într-o declaraţie dată ulterior agenţiei britanice de ştiri Press Association (PA), Robert Lacey a minimalizat importanţa întrebării pusă de regină conform afirmaţiei sale iniţiale. Biograful a menţionat acum faptul că 'reginei îi place să poarte dezbateri consistente în timpul unei cine', el insistând că 'a fost vorba doar de o întrebare'. Totuşi, Robert Lacey a subliniat că regina, în vârstă de 90 de ani, 'este conştientă de complexităţile pe această temă în diferitele părţi ale Regatului Unit'.

Citește și: Moise nu mai desparte marea, desparte societatea

Autor a numeroase lucrări, printre care se numără 'A Brief Life of the Queen' şi 'Monarch: Life and Reign of Elizabeth II', Robert Lacey a mai spus că suverana britanică este foarte atentă să nu-şi dezvăluie opiniile personale despre referendumul de joi, lucru valabil şi în cazul soţului ei, Ducele de Edinburgh.

Regina Elisabeta a II-a a mai fost implicată într-o polemică asemănătoare cu trei luni în urmă, când tabloidul 'The Sun' a scris că ea a afirmat în timpul unei recepţii că Uniunea Europeană merge 'pe un drum greşit', această publicaţie evidenţiind atunci pe prima pagină că suverana britanică ar sprijini Brexitul (ieşirea din UE).

Dar ulterior organismul britanic ce supraveghează respectarea bunelor practici jurnalistice (IPSO) a apreciat că respectivul cotidian a încălcat o regulă legată de precizia informaţiei prin publicarea unui titlu 'inexact' şi 'înşelător', titrează agerpres.ro.

Citește și: Detalii bomba despre fuziunea PNL-UNPR

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.