Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Australiei evită să se vaccineze: nu vrea să-şi asume 'riscuri inutile'

Scott Morrison

În pofida creşterii presiunilor pentru accelerarea campaniei de vaccinare din Australia, premierul Scott Morrison a declarat marţi că nu vrea să-şi asume "riscuri inutile", relatează AFP, potrivit Agerpres.

Morrison, care la începutul pandemiei a spus că Australia va fi un "lider" în materie de vaccinare, a dat de înţeles că ţările cele mai afectate de virus, cum este Marea Britanie, au fost constrânse să autorizeze în regim de urgenţă vaccinurile anticoronavirus.

Citește și: Campania de vaccinare, începută cu stângul. O recunoaște chiar Valeriu Gheorghiță: 'A fost o situație extrem de neplăcută'

Într-adevăr, în timp ce multe ţări au început deja vaccinarea populaţiilor, autoritatea australiană pentru reglementare în domeniul farmaceutic nu se va pronunţa, probabil, în privinţa vaccinurilor mai devreme de o lună, iar primele doze nu vor fi probabil administrate mai devreme de sfârşitul lui martie, notează AFP.

"Australia nu este într-o situaţie de urgenţă ca Regatul Unit. Nu trebuie să facem rabat în privinţa măsurilor. Nu trebuie să ne asumăm riscuri inutile", a declarat Morrison pe postul de radio I3AW.

Australia, în ansamblu, a reuşit să controleze bine pandemia, dar recent în principalele două oraşe ale ţării, Sydney şi Melbourne, au apărut noi focare. În prezent în Australia sunt spitalizate circa 26 de persoane depistate ca purtătoare ale noului coronavirus.

Premierul Morrison a mai explicat marţi că actualele campanii de vaccinare în masă din alte ţări vor furniza Australiei mai multe informaţii privind inocuitatea vaccinurilor decât testele clinice şi că, spre deosebire de cum se procedează în Marea Britanie, Australia va testa loturile de vaccinuri înainte de administrarea lor populaţiei.

Citește și: Cătălin Tolontan intră tare! Anchetă despre spitalul de campanie inaugurat de Klaus Iohannis: cinci pacienți cu Covid au murit cu infecții nosocomiale

Ţara-continent cu 25 de milioane de locuitori prevede achiziţia a aproape 54 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID-2019 dezvoltat de grupul britanic AstraZeneca şi Universitatea Oxford, din care 3,8 milioane de doze urmează să fie livrate la începutul acestui an.

Autorităţile australiene au încheiat de asemenea un acord vizând achiziţionarea în cursul lui 2021 a 51 de milioane de doze din vaccinul produs de Novavax şi 10 milioane de doze din cel Pfizer/BioNTech.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.