Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul britanic Boris Johnson a respins apelurile de a închide şcolile şi de a reintroduce testarea în masă pentru coronavirus

Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a respins luni apelurile de a închide şcolile şi de a reintroduce testarea în masă pentru coronavirus, dar le-a cerut cetăţenilor să renunţe la contactele sociale şi la deplasările care nu sunt esenţiale, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Johnson a declarat presei că guvernul trebuie "să acţioneze drastic", în contextul în care Marea Britanie pare "să se apropie de partea creşterii rapide" a numărului de cazuri în contextul epidemiei de COVID-19, boala potenţial fatală cauzată de coronavirus.

Guvernul a emis un "îndemn ferm" ca spaţiile pentru petrecerea timpului liber să îşi suspende evenimentele, dar nu dispune închiderea şcolilor şi a barurilor, a declarat el.

Citește și: Florin Cîțu anunță schimbări majore, în contextul pandemiei de coronavirus! Ce măsuri se vor lua

"Credem că în acest moment, una peste alta, este mult mai bine să menţinem şcolile deschise", a spus Johnson, adăugând că această politică este "sub analiză".

Prim-ministrul britanic este sub o presiune tot mai mare pentru a închide şcolile şi a modifica politica guvernului împotriva epidemiei de coronavirus, despre care unii experţi afirmă că ar putea creşte numărul deceselor.

Parlamentari nord-irlandezi au depus luni o plângere în numele mamei unui copil cu probleme medicale, care doreşte să fie urmat exemplul Irlandei şi al celorlalte state europene unde au fost închise şcolile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.