Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul britanic Boris Johnson a transmis liderilor europeni că responsabilitatea privind derularea Brexit aparține UE

rfi.fr
Brexit

Premierul britanic Boris Johnson a transmis liderilor europeni că decizia privind ieșirea Marii Britanii din UE le aparține și îi sfătuiește să dezbată în detaliu propunerile transmise de Guvernul de la Londra, pentru a ieși din starea de impas decizional care precede procesul Brexit, scrie Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Fostă deținută politic îl SPULBERĂ pe Mihai Șora: Îmi este scârbă! Este înfiorător!

Boris Johnson susține necesitatea unei dezbateri detaliate a propunerilor privind Brexit pe care Guvernul său le-a transmis liderilor europeni, pentru a putea clarifica situația politică incertă ce precede începerea procesului de ieșire a Marii Britanii din Blocul european, programată la 31 octombrie.

Ambele părți implicate în procesul de negociere, Marea Britanie, respectiv Uniunea Europeană, încearcă să se absolve de responsabilitatea luării unei decizii finale, europenii susținând necesitatea revizuirii planului privind Brexit de către autorii lui, în timp ce Guvernul britanic afirmă că Blocul comunitar este cel care trebuie să ia o decizie în urma analizării propunerilor.

„Ceea ce vrem să transmitem prietenilor noștri (europeni, n.red.) este că oferta pe care am făcut-o este una foarte generoasă, dreaptă și rezonabilă. Ceea ce vrem să auzim din partea voastră acum este care vă sunt opiniile”; „Dacă aveți probleme cu vreuna dintre propunerile pe care le-am transmis, haideți să le discutăm în detaliu”, a declarat Boris Johnson, în cadrul uni reportaj.

Vezi și: Răsturnare de situație: cât timp condusese șoferul de TIR, care a produs tragedia din Ialomița/SURSE

Uniunea Europeană a reacţionat cu reticenţă la noile propuneri formulate de Guvernul de la Londra şi a anunţat că le va analiza în profunzime. Boris Johnson a formulat propuneri generale privind frontiera dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, pledând pentru o perioadă de tranziţie limitată şi anunţând că aşteaptă compromisuri din partea Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.