Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul britanic Boris Johnson, criticat pentru modul în care a gestionat criza provocată de noul coronavirus în Regatul Unit

Agerpres
Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson, criticat pentru modul în care a gestionat criza provocată de noul coronavirus în Regatul Unit, a lăudat miercuri eforturile "incredibile" ale ţării sale pentru combaterea epidemiei de COVID-19, în pofida bilanţului foarte ridicat al maladiei, potrivit AFP, potrivit Agerpres.

Aproape 41.000 de persoane testate pozitiv pentru noul coronavirus au decedat în Regatul Unit, conform unui bilanţ oficial publicat marţi şi chiar peste 50.000 dacă sunt incluse şi cazurile suspecte. Acesta este bilanţul cel mai grav în Europa şi al doilea în lume după SUA.

"Săptămâna trecută, premierul a spus că este mândru de bilanţul guvernului", a amintit şeful opoziţiei laburiste, Keir Starmer, înterpelându-l pe preşedintele Camerei Comunelor. "Dar nu este nicio mândrie în aceste cifre, nu-i aşa?"

"Îi vom plânge pe fiecare dintre ei şi suntem îndureraţi pentru ei la fel ca pentru rudele şi prietenii lor", a răspuns Boris Johnson într-un schimb de replici acerb. Dar "referitor la ceea ce a făcut această ţară pentru a combate epidemia trebuie să spun că nu sunt deloc de acord cu modul în care prezentaţi lucrurile", a adăugat el.

Citește și: A fost descoperit primul ‘acoperit’ din USR! S-a lăsat cu o demisie din echipa Barna

Criticat pentru că a întârziat să introducă regimul de izolare în ţară, ceea ce ar fi costat mii de vieţi, Johnson a apreciat că era prematur să se stabilească comparaţii cu alte ţări, aşa cum au avertizat unii experţi din cauza metodelor de înregistrare diferite şi a pandemiei, în continuare prezentă.

Premierul a citat "realizarea incredibilă" a Serviciului public de sănătate (NHS), care a construit de urgenţă spitale de campanie - ce nu au fost utilizate, practic, în cele din urmă - şi maniera "incredibilă" în care ţara s-a mobilizat pentru a permite ca "virusul să fie ţinut sub control".

Referitor la ieşirea din izolare a ţării, aplicată progresiv de la începutul lunii iunie şi considerată prematură de unii oameni de ştiinţă, el a asigurat: "Avem un plan, îl vor urma şi ne vom ţine de el".

Şcolile au fost redeschise parţial la începutul lunii iunie, iar toate magazinele de vânzare cu amănuntul şi grădinile zoologice îşi vor putea redeschide porţile lunea viitoare în Anglia. Barurile, restaurantele şi frizeriile vor trebui să aştepte până la 4 iulie "cel mai devreme".

Guvernul în schimb a renunţat marţi la proiectul său de a permite tuturor elevilor să se întoarcă în clase înainte de vacanţa de vară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.