Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul britanic, Boris Johnson, justifică folosirea termenului 'act de capitulare' în negocierile cu UE

Agerpres
Boris Johnson

Premierul britanic, Boris Johnson, justifică, în fața Comitetului parlamentar al Conservatorilor 1922, utilizarea termenului de „act de capitulare”, răspunzând criticilor care îl acuză de accentuarea tensiunilor dintre Marea Britanie și UE, relatează agenția Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Noi comentarii făcute de Cozmin Gușă! ‘Nici susținerea nu a fost pe măsură’

Răspunzând presiunilor venite din partea Uniunii Europene, conform cărora Brexit-ul va fi amânat în lipsa unui acord, fapt ce contravine poziției ferme adoptată de premierul britanic în ceea ce privește ieșirea, la 31 octombrie, a Marii Britanii din UE, Boris Johnson consideră dispoziția legală care reglementează această condiție ca fiind un „act de capitulare”.

Terminologia utilizată de prim-ministrul britanic a făcut obiectul criticilor ulterioare venind din atât din partea opoziției, cât și din partea unor membri ai Partidului Conservator, legate de accentuarea divizării dintre statul britanic și blocul european și, totodată, de posibilitatea incitării la violență împotriva celor care lucrează pentru Parlamentul britanic.

Citește și: Andrei Caramitru îi atacă pe actorii #Rezist: Hai să facem panaramă și scandal

Boris Johnson și-a justificat discursul în cadrul Comitetului parlamentar al Conservatorilor 1922, desfășurat joi, susținând faptul că legea invocată de liderii europeni subminează poziția britanicilor în procesul de negociere cu Uniunea Europeană.

Premierul s-a angajat, în timpul aceleiași sesiuni de negociere, să realizeze o propunere pentru un acord până la finalul lunii octombrie, deși întâmpină dificultăți în reglementarea situației graniței cu Irlanda, conform declarațiilor făcute de un membrul al Partidului Conservator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.