Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul britanic Boris Johnson: 'Regatul Unit nu va ezita să adopte sancţiuni mai dure împotriva Rusiei'

Agerpres
Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat marţi că guvernul său va stabili în curând detaliile unor posibile sancţiuni contra Rusiei, ca răspuns la o eventuală agresiune a acesteia contra Ucrainei, transmit Reuters şi AFP.

''Noi în Regatul Unit nu vom ezita să ne înăsprim sancţiunile naţionale împotriva Rusiei, ca răspuns la orice ar putea face preşedintele Putin, iar Camera Comunelor va afla în curând mai multe pe acest subiect'', a declarat Boris Johnson în parlament.

El a adăugat că Londra analizează cu SUA posibilitatea interzicerii participării Rusiei la sistemul de plăţi globale SWIFT. ''Indubitabil că aceasta ar fi o armă foarte puternică'', a spus Johnson, fiind întrebat despre eventuala interzicere a Rusiei în cadrul sistemului SWIFT.

Boris Johnson a subliniat că Regatul Unit va analiza posibilitatea de a contribui la orice nouă desfăşurare a forţelor NATO dacă Rusia ar urma să invadeze Ucraina.

De asemenea, Boris Johnson le-a lansat aliaţilor europeni apelul de a fi pregătiţi pentru introducerea unui pachet de sancţiuni dure contra Rusiei în cazul invadării Ucrainei, adăugând că unitatea Occidentului ar contribui la descurajarea agresiunii ruse, potrivit Agerpres.ro.

''Am convenit să răspundem la unison la orice atac asupra Ucrainei impunând sancţiuni dure, coordonate şi economice, mai grele decât am decis vreodată contra Rusiei'', a indicat premierul Johnson, care i-a informat pe deputaţii britanici în legătură cu videoconferinţa avută luni seara de SUA şi principalii lor aliaţi europeni.

''Practic Putin vrea să revină la vechiul sistem al sferelor de influenţă, şi nu este vorba doar de Ucraina ... pe care a pus ochii'', a explicat şeful executivului de la Londra.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că a concentrat zeci de mii de trupe la frontiera cu Ucraina în vederea unei posibile invazii, intenţionând de asemenea să destabilizeze situaţia în interiorul acestei ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.