Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul britanic Theresa May vrea ca perioada de tranziție după Brexit să se încheie până la alegerile generale din 2022

Agerpres
Theresa May

Premierul britanic Theresa May a declarat luni că perioada de tranziţie post-Brexit trebuie să se încheie înainte de alegerile din Marea Britanie, care vor avea loc în anul 2022, relatează site-ul agenţiei Reuters, informează Mediafax.

Perioada de tranziţie a Marii Britanii, în urma ieşirii din Uniunea Europeană, este aşteptată să se încheie la sfârşitul anului 2020, însă negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat că aceasta ar putea fi extinsă până la stabilirea detaliilor viitoarei relaţii.

"Consider că este important pentru cetăţenii din Marea Britanie să ieşim din perioada de tranziţie până la următoarele alegeri generale", a declarat Theresa May în cadrul unui discurs susţinut la Londra.

Comisia Europeană a confirmat, miercuri seară, că Marea Britanie şi Uniunea Europeană au ajuns la un acord "decisiv" pe tema Brexit. Acesta urmează să fie semnat în cadrul summitului de săptămâna viitoare.

Michel Barnier a transmis în urma unei întâlniri cu reprezentanţii celor 27 de ţări din Uniunea Europeană că proiectul de acord este considerat echitabil de majoritatea statelor.

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.