Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul bulgar Boiko Borisov: Acordul dintre UE şi Turcia privind migraţia este valid şi 'pe deplin pus în aplicare'

Boiko Borisov

Acordul dintre UE şi Turcia privind migraţia este valid şi ''pe deplin pus în aplicare'', a declarat sâmbătă presei premierul bulgar Boiko Borisov, informează agenţiile BTA şi DPA, potrivit AGERPRES.

"Bulgarii pot dormi bine", a spus el, referindu-se la un număr mare de migranţi care fac presiune la graniţa greacă cu Turcia, la distanţă de câţiva kilometri de locul unde începe secţiunea bulgară a graniţei sud-estice a Uniunii Europene.

Citeşte şi: Beuran rămâne BLOCAT în casă încă 30 de zile - Tribunalul prelungeşte măsura preventivă a acestuia în dosarul de corupţie

Bulgaria a luat măsurile necesare în urmă cu ani, a spus liderul conservator, astfel încât presiunea migranţilor care încearcă să pătrundă "este egală cu zero".

Borisov a adăugat că speră la o rezolvare rapidă a situaţiei la graniţa greco-turcă din motive economice: "Fiecare conflict afectează turismul şi afacerile", a spus el.

Anterior, omologul său grec, Kyriakos Mitsotakis, a declarat pentru CNN că acordul UE-Turcia privind migraţia ''este mort'' pentru că Turcia a decis să încalce complet acordul ''din cauza a ceea ce s-a întâmplat în Siria".

Citește și: VIDEO Râzi cu lacrimi! Ariel Chiș, locul 2 pe lista candidaților USR la Consiliul General al Capitalei, se prezintă ca 'Mica Sirenă, cam oligofrenă'

Prin acordul din 2016 cu Bruxelles-ul, Ankara s-a angajat să stăvilească valul migrator în schimbul unui ajutor financiar din partea blocului comunitar. Considerând acest ajutor insuficient şi dorind să exercite presiuni asupra UE să susţină Turcia în conflictul sirian, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a deschis frontierele către Europa pentru refugiaţii aflaţi pe teritoriul Turciei, care în total sunt circa 3,7 milioane. Erdogan a făcut anunţul săptămâna trecută după ce zeci de soldaţi turci au fost ucişi într-un bombardament aerian în Siria. De atunci, mii de migranţi se deplasează spre graniţa greco-turcă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.