Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Bulgariei s-a întâlnit cu reprezentantul Macedoniei de Nord

Boiko Borisov

Premierul bulgar, Boiko Borisov, s-a întâlnit, joi, cu reprezentantul special al Macedoniei de Nord în relaţia cu Bulgaria, Vlado Bucikovski, care efectuează o vizită oficială la Sofia. „Întotdeauna am considerat că la masa negocierilor se pot găsi soluţii, potrivit rador.ro.

Generaţiile actuale şi viitoare nu vor ierta nici Bulgaria, nici Macedonia de Nord pentru că nu am găsit un compromis care să ofere o perspectivă„, a remarcat şeful executivului de la Sofia. Potrivit lui Borisov, pentru a găsi o soluţie durabilă la problemele rămase în relaţiile bilaterale, este necesară o abordare pragmatică, sinceră şi bine intenţionată, exprimată în acţiuni concrete.

Citește și: Fundația Bill și Melinda Gates, donație uriașă de bani pentru dezvoltarea unor vaccinuri mai ieftine împotriva COVID-19

Prim-ministrul bulgar a subliniat că pentru relaţiile de încredere reciprocă este importantă revenirea la punerea în aplicare strictă a tuturor angajamentelor în temeiul Tratatului de prietenie, bună vecinătate şi cooperare, semnat în 2017.

„Bulgaria a susţinut întotdeauna valorile euro-atlantice. În timpul preşedinţiei noastre la Consiliul UE, am readus în prim plan tema privind perspectiva europeană a Balcanilor de Vest„, a menţionat Borisov.

Premierul a adăugat că Bulgaria a depus până acum toate eforturile pentru integrarea ţărilor din Balcanii de Vest în NATO şi UE. În acest context, prim-ministrul a reamintit că în urma sprijinului acordat de Bulgaria pentru viitorul european al Republicii Macedonia de Nord a fost semnat Tratatul de prietenie, bună vecinătate şi cooperare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.