Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul canadian: 'Nu este permisă în ţara noastră discriminarea alimentată de teamă şi dezinformare'

Sportsnet
Justin Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau a făcut apel la concetăţenii săi să fie uniţi în faţa crizei noului coronavirus şi a avertizat împotriva discriminării membrilor comunităţii chineze din Canada, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Nu este permisă în ţara noastră discriminarea alimentată de teamă şi dezinformare", a spus Trudeau la o recepţie pentru Noul An Chinezesc la Scarborough, o suburbie a oraşului Toronto.

"Ştiu că acest început de an a fost dur pentru mulţi dintre voi", datorită îngrijorării pentru apropiaţii din străinătate, a adăugat premierul.

Trudeau şi-a lansat mesajul de solidaritate pentru canadienii de origine chineză în contextul în care membri ai acestei comunităţi s-au alarmat în legătură cu înmulţirea comentariilor ostile sau rasiste pe reţelele de socializare de la izbucnirea epidemiei.

Vezi si: Bombă cu ceas pe scena politică: dispariția schemei ultra-rapide de împrumuturi pentru primării / FDI ar putea deveni PNDL 3 - surse

Săptămâna trecută, responsabili în domeniul sănătăţii şi ai comunităţii chineze din Toronto au avertizat împotriva unei resurgenţe a rasismului şi xenofobiei care s-au manifestat în timpul epidemiei de SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) din 2003. Boala a făcut 44 de morţi în Canada.

Amy Go, preşedinta interimară a Consiliului Naţional Sino-Canadian pentru Justiţie Socială, a deplâns într-un interviu la postul de televiziune CBC "stigmatizarea injustă" ale cărei victime sunt canadienii de origine chineză.

Ea a salutat afirmaţiile lui Trudeau, exprimându-şi în acelaşi timp dorinţa ca guvernul să afacă mai mult "pentru a-i calma pe cei îngrijoraţi" şi "pentru a lupta împotriva rasismului".

Canada, care numără o importantă comunitate de origine chineză, a înregistrat pentru moment patru cazuri de coronavirus.

Boala, care se propagă din decembrie pornind din oraşul chinez Wuhan, a contaminat aproape 12.000 de persoane în China continentală, unde 259 de persoane au murit, conform unui bilanţ oficial de la 1 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.