Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ciolacu le face pe plac ONG-urilor: regulile privind sponsorizările nu se schimbă (surse)

ciolacu Guvern

Guvernul Ciolacu pregătește în această perioadă o ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscale menite să reducă deficitul bugetar. Actul normativ va fi adoptat în cursul acestei luni. Potrivit unor informații vehiculate în ultimele zile, ar putea fi vizate și normele care reglementează sponsorizările în mediul privat.

Premierul Ciolacu a avut miercuri, 2 august, o întâlnire cu reprezentanții organizației Romanian Business Leaders. Oamenii de afaceri i-au cerut premierului să nu schimbe regulile referitoare la sponsorizări, pentru a nu afecta numeroase proiecte în desfășurare ale unor organizații neguvernamentale.

Potrivit unor surse participante la discuțiile premierului cu RBL, Marcel Ciolacu le-a promis oamenilor de afaceri că ordonanța privind măsurile fiscale nu va cuprinde modificări în domeniul sponsorizărilor.

Condițiile legale actuale pentru sponsorizări

Companiile plătitoare de impozit pe profit sau impozit pe venit (microîntreprinderile) pot acorda sponsorizări organizațiilor non-profit în baza legislației în vigoare, respectiv Codul fiscal, Legea sponsorizării (32/1994). Cheltuiala respectivă nu este deductibilă la calculul impozitului pe profit, însă constituie credit fiscal (se scade din impozitul datorat statului).

Creditul fiscal este limitat la 0,75% din cifra de afaceri sau 20% din impozitul pe profit calculat pentru perioada de referință (suma cea mai mică dintre cele două) pentru contribuabilii supuși impozitului pe profit sau 20% din impozitul pe venit datorat pentru perioada de referință (trimestrul în care s-a înregistrat cheltuiala cu sponsorizarea).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.