Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Cîţu, critici pentru Orban la Bruxelles: S-a dezis de planul întocmit de predecesorul său (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
orban citu

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit, joi, la Bruxelles, cu președintele Parlamentului European, David Sassoli, cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European și cu secretarul general al PPE, în cadrul unei vizite oficiale.

Potrivit unor surse politice, discuţia lui Cîţu cu preşedintele Parlamentului European a fost una destul de monotonă, în prezenţa ministrului Bogdan Aurescu şi a ambasadoarei Luminiţa Odobescu. Subiectele abordate au vizat campania de vaccinare, Planul de Redresare şi Rezilienţă, Conferința privind viitorul Europei, acceptarea în Spaţiul Schengen, vecinătatea estică şi sudică şi Balcanii de Vest.

Premierul Cîţu s-a declarat mulţumit de rolul Comisiei în strategia de vaccinare şi a dat detalii despre procesul de vaccinare din România. De asemenea, potrivit surselor politice, Cîţu s-a distanţat de fostul Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă, întocmit de Guvernul Orban, criticând modul în care a fost redactat. Cîţu a subliniat dialogul deschis cu Comisia Europeană, însă a insistat pe ideea investiţiilor majore în infrastructură şi renovarea clădirilor.

Preşedintele Sassoli a insistat pe ideea de coordonare a campaniei de vaccinare, dar şi pe posibilitatea ca statele membre să preia producţia de vaccinuri la nivel naţional. Potrivit preşedintelui PE, Comisia ar trebui să rămână un arbitru pe contracte, însă ar trebui crescută transparenţa şi legitimitatea democratică prin Parlament. De asemenea, deşi în România Planul Naţional de Redresare şi Rezilienă este apanajul Guvernului, Sassoli a insistat pe  rolul parlamentelor naționale pentru a obține un plan național cât mai cuprinzător și în linie cu nevoile actorilor socio-economici. Acesta a mai atras atenția asupra implicării tuturor actorilor sociali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.