Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Cîţu o ia pe urmele predecesorului şi atacă o instituţie fundamentală a statului de drept: Plătiți din bani publici, dar fără vreun fel de răspundere

Inquam Photos - George Călin
Inquam Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu a afirmat că România are, în acest an, un buget credibil care menţine în plan principal investiţiile, aceasta fiind opinia Consiliului Fiscal, un aviz al profesioniştilor, însă joi bugetul pentru 2021 a mers la avizare şi în Consiliul Economic şi Social, unul politic, „cu membri plătiţi din bani publici, dar fără vreun fel de răspundere pentru votul lor”.

„Cum credeţi că o să fie avizul acestui consiliu politic? Vreau să comparaţi avizul de azi cu avizele date bugetelor care au distrus România în perioada 2017-2019”, a mai spus şeful Guvernului.

„Este nevoie de reformă. Din temelii. Premieră în România. Consilul Fiscal consideră că România are, în acest an, un buget credibil care menţine în plan principal investiţiile. Acesta este avizul profesioniştilor.

Astăzi, însă, bugetul a fost şi la Consiliul Economic şi Social pentru avizare. Un consiliu politic, cu membri plătiţi din bani publici, dar fără vreun fel de răspundere pentru votul lor. Trebuie să ştiţi şi acest adevăr.

Cum credeţi că o să fie avizul acestui consiliu politic? Vreau să comparaţi avizul de azi cu avizele date bugetelor care au distrus România în perioada 2017-2019”, a scris Florin Cîţu joi pe Facebook.

Potrivit articolului 141 din Constituţia României, Consiliul Economic şi Social este organ consultativ al Parlamentului şi al Guvernului în domeniile de specialitate stabilite prin legea sa organică de înfiinţare, organizare şi funcţionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.