Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis DĂ SEMNALUL pe revocarea lui Kovesi, de la Bruxelles: 'E o chestiune de OPORTUNITATE politică...'

www.mediafax.ro
iohannis kovesi

Prezent la Bruxelles la reuniunea Consiliului European, preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliştii români şi despre scandalul declanşat în urma cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi. Mai exact, şeful statului a vorbit şi despre controversele iscate după invocarea legii 303/2004, despre care analiştii au spus că l-ar obliga pe preşedinte să accepte revocarea.

Citeşte şi: Liviu Pleşoianu, atac FĂRĂ PRECEDENT, după replica lui Iohannis la revocarea lui Kovesi: Ce îi transmite deputatul

"Am auzit aseară, printre multe lucruri şi un lucru care pare interesant. Dacă legea prevede o posibilitate sau o oportunitate, atunci ea nu poate fi cenzurată. Dacă legea prevede că preşedintele revocă, e o chestiune de oportunitate politică. Preşedintele decide dacă revocă sau nu. ", a declarat Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Întrebat însă cine va face analiza şi cât va dura întreg procesul, şeful statului a mărturisit: "Noi avem la Cotroceni departamente de specialitate. Oamenii aceia sunt foarte bine pregătiți pe juridic și pe constituțional și vor face o analiză serioasă. Atâta vreme cât nu am văzut un raport, mi-e greu să fac o evaluare. Va dura un pic."

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.