Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul dezvăluie strategia de aderare la Schengen: Nicolae Ciucă așteaptă să fie sunat de cancelarul Austriei (surse)

Guvernul Romaniei
Nicolae Ciuca

Premierul Nicolae Ciucă așteaptă să îl sune cancelarul Austriei, el nemaiavând intenția să dea un semn de viață până când nu va fi contactat, referitor la aderarea României la Spațiul Schengen, declară surse liberale.

Conform surselor citate, pe 8 - 9 februarie va avea loc o analiză pe migrație, partea pregătitoare. Lucrurile depind în mare parte de Suedia, care va avea atunci președinția consiliului.

Sursele liberale citate spun că strategia JAI nu a fost greșită, România a câștigat empatia și susținerea celorlalte state UE: „a fost expusă ipocrizia statului austriac. Dacă România ar fi cerut amânarea, ar fi fost considerată nepregătită”.

Oricum, este nevoie de cooperare cu toate instituțiile, iar dacă România ratează și luna martie - există varianta justiției.

„Și acum și în martie avem această variantă, să ne adresăm în justiție. Așteptăm finalizarea alegerilor în Austria. Asta e și miza pentru martie. Legat de Schengen, trebuie menținută o punte de dialog, iar până acum nu a fost reluat dialogul. Dar vom avea nevoie de Austria la vot. Dialogul nu a fost reluat în acest moment. Prenierul Ciucă așteaptă să îl sune cancelarul, el nu sună până nu dă Austria un semn”, spun sursele liberale.

Aceleași surse spun că boicotul a fost modul de manifestare al românilor și reprezintă un semnal de alarmă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.