Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Finlandei ar putea demisiona, după ce a pierdut sprijinul unui partid din coaliţie

Finlanda

Premierul finlandez, social-democratul Antti Rinne, şi-ar putea anunţa marţi demisia, după ce Partidul de Centru, din coaliţia de guvernare de cinci formaţiuni, a anunţat că nu îl mai susţine, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Televiziunea finlandeză YTL, citând surse sub rezerva anonimatului, a anunţat că Rinne va demisiona în cursul zilei.

Tot surse neidentificate citează şi tabloidul Iltalehti, potrivit căruia Rinne îşi va prezenta demisia înaintea unei dezbateri parlamentare programate să înceapă la ora 12.00 GMT.

Guvernul condus de Antti Rinne a fost amplu criticat pentru modul în care a gestionat greva de două săptămâni a angajaţilor serviciului poştal finlandez, Posti.

Greva s-a extins la compania aeriană naţională Finnair şi în alte domenii, înainte de a se ajunge la o înţelegere săptămâna trecută.

Citește și: Klaus Iohannis își anunță prioritatea mandatului: Să nu vă așteptați să încetez războiul cu PSD

Luni seară, Rinne a declarat că vrea ca Partidul de Centru să precizeze dacă îl susţine în continuare sau nu. Acesta a replicat că poziţia sa ar fi trebuit să fie clară deja. 'Aceasta a fost a treia oară când i-am spus. I-am spus ieri, de două ori, şi acum', le-a declarat reporterilor Antti Kurvinen, liderul grupului parlamentar al acestei formaţiuni.

'Pierderea încrederii' nu echivalează cu un vot de neîncredere şi nu este îndreptată împotriva social-democraţilor, ci doar a lui Rinne.

Luni, preşedinta Partidului de Centru, Katri Kulmuni, a declarat că formaţiunea sa doreşte să rămână în coaliţie, dar pune sub semnul întrebării rolul premierului în această grevă.

'Premierul este persoana în care grupul parlamentar (al Partidului de Centru) şi conducerea partidului nu au încredere', a afirmat Katri Kulmuni.

Potrivit Reuters, este improbabil că Partidul de Centru va insista pentru noi alegeri, în condiţiile în care atât el, cât şi aliaţii din coaliţia de guvernare au pierdut procente în sondaje şi ar putea pierde mandate în favoarea naţionaliştilor din Partidul Finlandezii. Acesta s-a plasat pe locul al doilea la scrutinul din aprilie, imediat după social-democraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.