Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Florin Cîțu este de acord cu preluarea Agenţiei de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare la Interne: 'Avem nevoie de această unitate acolo'

facebook.com
Florin Citu

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că ideea privind preluarea de către Ministerul de Interne a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare de la Ministerul Transporturilor este una bună, explicând că această unitate trebuie să fie în acelaşi loc cu urgenţele, informează Agerpres.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a lansat ideea preluării acestei agenţii şi a serviciului MRCC, care sunt în subordinea Autorităţii Navale Române şi a Ministerului Transporturilor, de către MAI.

"Îmi pare bine că domnul Bode a spus acest lucru. Deci nu se desfiinţează, se transferă. Este o idee pe care Ministerul de Interne, cu care am discutat şi anul trecut, când era domnul Bode la Transporturi, şi era domnul Arafat în continuare acolo, deci este de a transfera atribuţiile către Ministerul Afacerilor Interne. Este o idee foarte bună. Până la urmă, avem nevoie şi de această unitate, dar trebuie să fie acolo unde sunt şi urgenţele în acest moment", a afirmat Cîţu, la Constanţa.

Întrebat despre faptul că în acest fel agenţia de salvare vieţi omeneşti pe mare ar fi singura care s-ar militariza din Uniunea Europeană, premierul a replicat: "În acest moment, asta e soluţia pe care o avem noi".

"Avem nevoie de această unitate acolo. Se pare că aşa cum a existat ea nu a funcţionat, deci avem nevoie de această unitate de salvare pe mare. Unde este acum nu funcţionează. Varianta cealaltă este să mergem cu ea către Ministerul Afacerilor Interne", a spus Florin Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.