Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Greciei a călcat grav pe bec. În plină pandemie, cu restricții severe impuse chiar de el a fost surprins la o masă cu alte zeci de persoane (VIDEO)

https://www.efsyn.gr/
asd

Un val de critici a stârnit în Grecia participarea premierului Kyriakos Mitsotakis la un prânz în balconul locuinţei unui parlamentar al partidului de guvernământ, alături de alte 30 de persoane, mai ales că acest prânz a avut loc chiar în ziua intrării în vigoare a noilor restricţii pentru combaterea pandemiei de coronavirus, scrie presa elenă, preluată de Rador.

Vezi și: Clotilde Armand a descoperit că e greu să fii primar: 'Trebuie nu ştiu câte voturi pentru a face o mică investiţie'

Noile măsuri prevăd interzicerea circulaţiei după ora 18:00 în timpul weekendurilor în zonele cu rate mari de infectare, precum Attica, Salonic şi Halkidiki. De asemenea, majoritatea magazinelor vor rămâne închise în weekend, în timp se supermarketurile, farmaciile şi benzinăriile se vor închide la ora 17:00. În aceste condiţii, imaginile publicate pe internet de o localnică, înfăţisându-l pe premierul grec la masă alături de membri ai echipei sale şi de reprezentanţi ai comunităţii locale, fără a părea că se respectă distanţarea fizică, au devenit virale şi au stârnit critici din partea adversarilor politici.

content-image

Prânzul a avut loc sâmbătă, în timpul vizitei efectuate de Mitsotakis în insula Ikaria pentru a marca începutul campaniei de vaccinare pe insulele îndepărtate ale Greciei. Gazda acestui prânz, un parlamentar al partidului de guvernământ, a încercat să justifice întâmplarea, spunând că la sfârşitul unui periplu prin mai multe insule l-a invitat pe premier la un "prânz improvizat şi scurt" la care au fost respectate "toate măsurile". El a explicat aglomeraţia din balcon prin faptul că "lumea a venit în mod spontan" pentru a-l vedea pe premier de aproape.

Sub presiunea reacţiilor publice, duminică, cu o întârziere de o zi, a venit şi explicaţia purtătorului de cuvânt al guvernului grec, care a respins acuzaţiile opoziţiei că ar fi fost vorba despre o petrecere în plină pandemie şi a insistat că a fost vorba despre un prânz în aer liber, la care masca a fost scoasă doar pe perioada în care a fost luată masa. Grecia a înregistrat duminică 733 de cazuri noi şi 21 de decese, ridicând numărul total al cazurilor la 163.946 şi pe cel al deceselor la 5.972 de la începutul pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.