Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Greciei, declaraţii războinice la ieşirea de la urne

tsipras

Premierul grec Alexis Tsipras a declarat duminică, după ce a votat la referendumul pe tema propunerii de acord a creditorilor internaţionali ai Greciei, că "nimeni nu poate ignora determinarea unui popor de a-şi lua destinul în propriile mâini", transmit EFE, AFP şi DPA. 

"Voinţa guvernului poate fi ignorată de mulţi. Dar voinţa poporului nu poate fi ignorată de nimeni", a spus Tsipras, potrivit EFE, după ce a votat în circumscripţia sa electorală din cartierul Kipseli, din nordul Atenei.

Vezi şi: A început referendumul din Grecia: 11 milioane de persoane aşteptate la vot

Tsipras a insistat că "astăzi poporul grec trimite un mesaj cum că şi-a luat destinul în propriile mâini, că democraţia învinge teama, hotărârea învinge propaganda fricii". Într-o circumscripţie electorală plină până la refuz de camere de luat vederi şi în aplauzele concetăţenilor, Tsipras - îmbrăcat cu o cămaşă albă şi pantaloni gri - a lansat un mesaj şi Uniunii Europene, afirmând că votul de duminică reprezintă "un mesaj al hotărârii nu doar de a rămâne în Europa, ci şi de a trăi cu demnitate în Europa". 

Guvernul său a făcut campanie pentru un "nu" la referendumul al cărui rezultat va fi crucial pentru viitorul primului guvern al stângii radicale din Uniunea Europeană, dar şi pentru rolul Greciei în Europa, comentează AFP. 

Tsipras s-a declarat optimist în legătură cu rezultatul votului. "Astăzi este o zi de sărbătoare pentru că democraţia este o sărbătoare. Sunt încrezător că mâine vom deschide o cale către toate popoarele Europei", a spus Tsipras, citat de DPA. 

Potrivit EFE, la rândul său, partenerul de coaliţie al lui Tsipras şi liderul partidului naţionalist Grecii Independenţi, Panos Kamenos, a declarat că "poporul nu se teme" şi nu va ceda în faţa "minciunilor" colportate de unii "analişti" cu privire la impozitarea depozitelor bancare. 

Kamenos a făcut astfel aluzie la un articol publicat de cotidianul britanic Financial Times în ajunul referendumului, potrivit căruia guvernul elen ar intenţiona să impoziteze cu 30% depozitele de peste 8.000 de euro deţinute de cetăţenii greci pentru a asigura fondurile necesare băncilor din ţară. "Poporul nu se teme. Să nu uităm că democraţia s-a născut în Grecia", a spus Kamenos, care a votat la Atena, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Tsipras - un erou în comparaţie cu 'slugile șmechere care sunt politicienii noștri'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.