Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Greciei este acuzat că a vrut 'să ascundă' un caz de viol asupra minorilor comis de un mare actor: 'E o otravă a demagogiei'

Greek Reporter
Kyriakos Mitsotakis

Prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis, a respins joi, în faţa Parlamentului, acuzaţia că ar fi vrut "să ascundă" un caz de violuri asupra minorilor, în care este implicat fostul director al Teatrului Naţional grec, Dimitris Lignadis, numit de guvernul său, relatează AFP.

Prim-ministrul a acuzat opoziţia şi media de stânga că aruncă dezbaterea publică în "noroi" şi că au răspândit "otrava demagogiei".

Citește și: Document din interior. S-a dat startul la ‘Vânătoarea de Amenzi’ în Poliția Română! ‘Normă’ zilnică pentru amendarea populației

Dezbaterea parlamentară a avut loc joi într-un moment în care fostul director al Teatrului Naţional, Dimitris Lignadis, urma să fie audiat de procuror şi să răspundă la acuzaţiile de violuri asupra unor minori, printre care şi copii refugiaţi.

Dimitris Lignadis, în vârstă de 56 de ani, a demisionat pe 6 februarie din funcţie, evocând "un climat toxic de zvonuri, insinuări şi scurgeri" de informaţii. Aflat în arest preventiv de weekendul trecut, el neagă categoric faptele de care este acuzat.

Citește și: Raluca Turcan, despre majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani: Dacă un pensionar dorește să se angajeze la stat până la vârsta maximă de pensionare, o poate face

Partidele de opoziţie îi reproşează guvernului că i-a luat prea mult timp să declanşeze ancheta, ceea ce ar fi putut duce la distrugerea unor probe preţioase.

Alexis Tsipras, liderul principalului partid de opoziţie, SYRIZA, a declarat joi în parlament că este vorba despre "un scandal major cu o tentativă de disimulare" şi l-a acuzat pe prim-ministru de "ipocrizie" şi pe alţi miniştri că au "minţit" în public.

Citește și: Diana Șoșoacă se compară cu Donald Trump: ‘Numai eu și cu domnul președinte mai suntem blocați

De la jumătatea lunii ianuarie, denunţurile privind agresiuni sexuale în sport şi cultură s-au înmulţit în Grecia în cadrul unei mişcări #MeToo târzii, tonul fiind dat de Sofia Bekatorou, de două ori medaliată olimpică la iahting. Ea a declarat că atunci când avea 21 de ani a fost victima "hărţuirii şi violenţelor sexuale" din partea unui membru al federaţiei de iahting în camera sa de hotel.

Însă afacerea Lignadis este cea care a făcut cea mai multă vâlvă până acum.

Citește și: George Simion a pus ochii pe bugetele SRI și SIE! Lovitura pe care vrea să le-o dea serviciilor

Pe lângă suspiciunile de viol asupra unor minori între 2010 şi 2015, parchetul din Atena anchetează şi asupra unor violenţe sexuale asupra unor minori migranţi neînsoţiţi, care au urmat cursuri de teatru cu Dimitris Lignadis între 2017 şi 2018.

Guvernul a promis că un nou "cod deontologic" pentru a lupta împotriva agresiunilor sexuale va fi adoptat.

Citește și: Document din interior. S-a dat startul la ‘Vânătoarea de Amenzi’ în Poliția Română! ‘Normă’ zilnică pentru amendarea populației .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.