Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Grindeanu, mesaj trist: 'Pentru acești oameni nu există nimic sfânt'

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu guvern gesturi inquam

Premierul Sorin Grindeanu condamnă atacurile teroriste petrecute duminică asupra bisericilor copte din Egipt, în care şi-au pierdut viaţa peste 40 de persoane, iar alte zeci au fost rănite.

"Chiar și într-o astfel de zi, teroriștii atacă și ucid, ceea ce ne arată, o dată în plus, că pentru acești oameni nu există nimic sfânt. Condoleanțe poporului egiptean și comunității copte din Egipt! Terorismul trebuie condamnat ferm și combătut, oriunde ar lovi", scrie Grindeanu pe Facebook.

Vezi şi: Cum l-a 'lucrat' SIE pe Traian Băsescu. Detalii neştiute (presă)

Vezi și: Cristoiu, dezvăluiri EXPLOZIVE: Fost ministru, executat politic. Denunțatorul, șantajat de DNA

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacurile comise duminică asupra a două biserici creştine din Egipt. În ambele atacuri s-a produs o explozie în incinta bisericilor, cel puţin în cazul celui de-al doilea atentat autorităţile confirmând că a fost executat de un terorist kamikaze care şi-a detonat centura explozivă. 

Primul atac a vizat o biserică creştină coptă din oraşul Tanta, situat în Delta Nilului, bilanţul victimelor fiind până în prezent de 25 de morţi şi 78 de răniţi. Al doilea atac a fost comis câteva ore mai târziu împotriva bisericii creştine Sfântul Marcu din oraşul Alexandria, ultimul bilanţ al victimelor fiind de 11 morţi şi 35 de răniţi. Papa Teodor al II-lea al Alexandriei a participat la slujba din această biserică şi a plecat de acolo cu puţin timp înaintea deflagraţiei. 

Aceste atentate asupra bisericilor creştine din Egipt survin cu trei săptămâni înaintea vizitei pe care Papa Francisc o va efectua în această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.