Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Indiei, Narendra Modi: 'Decizia privind Kashmirul a fost luată pentru combaterea terorismului'

Narendra Modi

Premierul Indiei, Narendra Modi, a declarat joi, în cadrul unui discurs televizat, că decizia referitoare la revocarea statutului special al statului Jammu și Kashmir a fost luată pentru combaterea terorismului, potrivit MEDIAFAX.

Modi a mai declarat că Articolul 370 din Constituția Indiei, cel care garanta un statut special pentru Jammu și Kashmir, a cauzat „separatism, terorism, politici dinastice și corupție”.

Citește și: Oreste îl desființează pe Dan Barna: Vă arată ca purtând treningul lui Codrin Ștefănescu și pantofii de lac alb ai lui Șerban Nicolae

„Ca națiune, am luat o decizie istorică”, a spus Modi. „Din cauza sistemului vechi, locuitorii din Jammu și Kashmir și Ladakh au fost privați de multe drepturi, ceea ce a reprezentat un obstacol major în dezvoltarea lor. Această situație s-a încheiat acum”, a adăugat premierul.

Modi a declarat că decizia referitoare la Kashmirul indian va aduce stabilitate în acest teritoriu. „Vom elibera Jammu și Kashmir de terorism”, a adăugat el. „Sunt încrezător că cetățenii din Jammu și Kashmir vor învinge separatismul și vor merge înainte”, a mai spus Modi.

Citește și: Avertisment de ultimă oră al lui Alexandru Cumpănașu: ‘N-o să permitem asta!’

Declarațiile lui Modi vin după ce Ministerul indian al Afacerilor Externe a informat prin intermediul unui comunicat că „deciziile recente ale Guvernului și Parlamentului Indiei sunt determinate de angajamentul de a crește oportunitățile de dezvoltare din Jammu și Kashmir, care erau limitate până acum de o prevedere temporară din Constituție”.

Parlamentul de la New Delhi a votat marți transformarea statului Jammu și Kashmir în teritoriu federal, ceea ce ar permite Guvernului să aibă o mai mare autoritate asupra acestei regiuni.

Citește și: Ciudățenia din cazul de la Caracal. Ce a tranșat Gheorghe Dincă în ziua în care Alexandra a sunat la 112

Zeci de mii de militari suplimentari au fost trimiși în Kashmirul indian, regiune deja puternic militarizată, pentru a preveni izbucnirea unor proteste violente de amploare, iar mai mulți politicieni au fost plasați în arest la domiciliu după anunțarea deciziei. Totodată, autoritățile au decis suspendarea serviciilor de telecomunicații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.