Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Irakului a efectuat o vizită surpriză la Mosul

wikipedia.com
mosul irak

Premierul irakian Haider al-Abadi a vizitat luni oraşul Mosul (nord) pentru a monitoriza evoluţiile în cadrul ofensivei lansate împotriva organizaţiei jihadiste Statul Islamic, relatează DPA. Biroul de presă al premierului Al-Abadi a postat fotografii cu acesta în timp ce sosea la aeroportul din Mosul purtând uniformă militară.

Premierul urmează de asemenea să se întâlnească cu membri ai Hashd al-Shaabi, o grupare paramilitară proguvernamentală, care s-a alăturat forţelor irakiene susţinute de SUA în ofensiva împotriva Statului Islamic la Mosul. Această gruparea paramilitară şiită a lansat o operaţiune pentru a securiza zone în apropiere de graniţa cu Siria şi pentru tăia rutele de aprovizionare ale Statului Islamic.

În octombrie, Irakul a lansat o ofensivă majoră pentru a înlătura Statul Islamic din Mosul, al doilea cel mai mare oraş al ţării, asupra căruia gruparea teroristă a preluat controlul la mijlocul anului 2014, conform Agerpres. În ianuarie, Irakul a anunţat că a preluat controlul deplin în sectorul estic al oraşului Mosul. Din februarie, forţele irakiene, susţinute de forţele aeriene americane, luptă pentru a recuceri partea de vest a oraşului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.