Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Islandei se implică în scandalul sexual din fotbal: Sper că aceasta va fi o lecţie pentru mişcarea fotbalistică

dailymail.co.uk
islanda suporteri

Premierul Katrin Jakobsdottir a cerut Federaţiei islandeze de fotbal (KSI) să elimine abuzurile sexuale după ce această instituţie a fost acuzată că a ascuns acuzaţiile de agresiune sexuală aduse unor jucători ai echipei naţionale, transmite miercuri BBC, citat de agerpres.

Doamna Jakobsdottir s-a declarat întristată de acuzaţiile care au aruncat în criză Federaţia islandeză de fotbal.

Fotbalul islandez este zguduit de acest scandal într-o perioadă când echipa naţională va disputa trei meciuri, la Reykjavik, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale 2022. Islanda va primi vizita României, joi 2 septembrie, apoi va întâlni Macedonia de Nord (5 septembrie) şi Germania (8 septembrie).

KSI le-a cerut scuze persoanelor implicate, după care întreaga sa conducere a demisionat.

Scandalul a izbucnit săptămâna trecută, după ce o femeie a susţinut că a fost agresată sexual.

Într-un interviu acordat radioteleviziunii islandeze RUV, Thorhildur Gyda Arnarsdottir, 25 de ani, l-a acuzat pe un component al echipei naţionale că a agresat-o sexual într-un club de noapte din Reykjavik în septembrie 2017. Arnarsdottir a declarat că ea şi altă femeie au depus plângere la poliţie după ce au fost agresate sexual de un fotbalist în acea noapte.

Luni, clubul suedez IFK Goteborg a indicat că unul dintre fotbaliştii săi, al cărui nume nu a fost dezvăluit, "a comis hărţuire sexuală în 2017". Poliţia a fost anunţată în legătură cu acest caz. "Ancheta poliţiei nu a dus la nicio urmărire penală, dar părţile au convenit asupra unui acord", a adăugat clubul.

Potrivit presei islandeze, acuzaţii împotriva unor foşti şi actuali membri ai echipei naţionale circulă de câteva săptămâni pe reţelele de socializare.

Arnarsdottir a spus că ştie de cel puţin alţi şase jucători care au fost acuzaţi de agresiune sexuală. Ea s-a arătat mulţumită de decizia conducerii KSI de a demisiona şi a mulţumit pentru susţinerea pe care a primit-o.

"Sper doar că acest lucru ne-a arătat ca societate că trebuie să începem să le credem pe victime când fac un pas înainte", a spus ea.

Marţi, premierul a vorbit despre acest scandal după o reuniune a cabinetului, declarând că este tristă că a fost nevoie de aceste acuzaţii pentru a apărea discuţii despre abuzurile sexuale în fotbal.

Ea şi-a exprimat "marea admiraţie pentru victime" care au ieşit în public, şi a spus că respectă demisia consiliului de administraţie al KSI şi a preşedintelui acestui for, Gudni Bergsson.

"Sper că aceasta va fi o lecţie pentru mişcarea fotbalistică", a spus doamna Jakobsdottir, care a solicitat o reevaluare la nivel local a modului în care sportul se ocupă de acuzaţiile de abuz.

KSI a afirmat anterior: "Lucrăm deja cu profesionişti externi pentru a examina toate răspunsurile la infracţiunile şi violenţele sexuale în cadrul federaţiei şi felul în care a fost şi va fi acordat sprijin victimelor."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.