Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul israelian: 40 de mii de solicitanți de azil africani vor fi deportați în Israel

Bibi Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că a ajuns la un 'acord internaţional' nespecificat care îi va permite Israelului să deporteze circa 40.000 de solicitanţi de azil africani, fără consimţământul lor, relatează dpa, conform agerpres.ro

''Graţie unui acord internaţional, această măsură va putea avea loc, ceea ce ne permite să expulzăm, fără consimţământul lor, circa 40.000 de persoane infiltrate rămase aici. Acest lucru este foarte important'', a spus Netanyahu, la începutul şedinţei săptămânale a guvernului israelian. 

La începutul şi mijlocul anilor 2000, numeroşi solicitanţi de azil, majoritatea sudanezi şi eritreeni, au traversat peninsula egipteană Sinai şi au ajuns în Israel. 

Cotidianul israelian Ha'aretz a relatat luna trecută că Benjamin Netanyahu a ajuns la un acord cu Rwanda pentru a deporta solicitanţii de azil. 

Mai multe organizaţii pentru drepturile omului din Israel au denunţat însă măsura, susţinând că această ţară nu îşi respectă obligaţia internaţională de a asigura protecţie solicitanţilor de azil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.