Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, interogat din nou de poliție (presă)

benjamin netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu ar urma să fie interogat din nou joi de poliţiştii care anchetează două presupuse cazuri de corupţie, a relatat presa locală, citată de AFP, conform agerpres.ro

Poliţia a refuzat să confirme audierea, la fel ca în precedentele cazuri în care Netanyahu a fost interogat. 

Într-una dintre anchete, Netanyahu este suspectat că a primit, ilegal, cadouri de la personalităţi foarte bogate, printre care miliardarul australian James Packer şi un producător de la Hollywood, Arnon Milchan. Valoarea totală a acestor cadouri a fost cifrată de mass-media la zeci de mii de dolari. 

O altă anchetă încearcă să stabilească dacă el ar fi încercat să încheie un acord secret cu proprietarul ziarului Yedioth Ahronoth pentru o acoperire favorabilă din partea cotidianului israelian. 

Netanyahu a negat mereu orice neregulă şi s-a declarat victima unei campanii pentru a-l înlătura de la putere. 

El nu a fost pus oficial sub acuzare până acum. Potrivit ministrului Justiţiei, Ayelet Shaked, el nu va fi nevoit să demisioneze dacă va fi inculpat. 

În vârstă de 68 de ani, Netanyahu, în fruntea guvernului din 2009 după un prim mandat între 1996 şi 1999, a fost suspectat în diferite cazuri şi în trecut, însă nu a fost anchetat niciodată. 

Aparent fără rival pe scena politică, el a depăşit cei 11 ani de putere şi ar putea bate recordul de longevitate al istoricului David Ben Gourion, fondator al statului Israel, dacă actualul său mandat va fi dus până la capăt, în noiembrie 2019. 

Doi dintre apropiaţii săi au fost interogaţi în această săptămână în mai multe rânduri de poliţişti care anchetează presupusele nereguli din jurul vânzării de către Germania spre Israel a trei submarine militare ale gigantului industrial ThyssenKrupp, Netanyahu nefiind însă acuzat în acest dosar. 

Procurorul general a informat-o în septembrie pe soţia premierului, Sara Netanyahu, că ar putea fi judecată pentru că a cheltuit zeci de mii de dolari pe mese extravagante din banii contribuabililor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.