Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul israelian Netanyahu cere puterilor internaţionale să nu negocieze cu Iranul

pbs.org
Benjamin Natanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut joi puterilor internaţionale să nu negocieze cu Iranul, după ce preşedintele american Donald Trump a afirmat că s-ar putea întâlni cu omologul său iranian, Hassan Rouhani, transmite Reuters preluat de agerpres.

"Nu este momentul pentru un dialog cu Iranul. Este momentul pentru creşterea presiunii asupra Iranului", a declarat Netanyahu presei pe aeroportul Ben Gurion, înainte de a pleca spre Londra, unde se va întâlni cu premierul britanic Boris Johnson şi cu secretarul american al apărării, Mark Esper.

Comentariul prim-ministrului dezvăluie un dezacord neobişnuit între Israel şi Statele Unite, privind programul nuclear al Iranului, apreciază Reuters.

Miercuri, Trump nu a exclus posibilitatea unei întâlniri cu Rouhani, cu ocazia următoarei Adunări Generale a ONU de la New York. "Orice este posibil. Le-ar plăcea să-şi poată rezolva problema", a spus preşedintele.

Teheranul a exclus posibilitatea unui dialog direct la vârf cu Washingtonul, dacă Statele Unite nu renunţă la sancţiunile impuse Iranului după retragerea părţii americane din acordul nuclear din 2015. Netanyahu se opusese şi acestei înţelegeri, reaminteşte Reuters.

Iranul a anunţat că va relua de vineri dezvoltarea centrifugelor pentru concentrarea uraniului, care ar putea produce material fisionabil pentru centrale atomice sau pentru arme nucleare. Iranienii susţin că nu au în vedere opţiunea militară, însă ar fi o nouă etapă în nerespectarea acordului cu puterile internaţionale, care restricţiona programul nuclear iranian.

Netanyahu a apreciat că este vorba de "o nouă încălcare, o nouă provocare din partea Iranului, de data aceasta în domeniul cursei pentru înarmarea nucleară".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.