Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Israelului a recunoscut că există divergenţe cu preşedintele SUA privind operaţiunea israeliană în Rafah

NBC News
Joe Biden Benjamin Natanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a vorbit despre conversația sa cu președintele american Joe Biden în ultima sa actualizare adresată cetățenilor israelieni. Cei doi au vorbit luni pentru prima dată în mai bine de o lună, pe fondul unor diferenţe care s-au adâncit din cauza războiului din Gaza, relateaza CNN citat de Rador Radio România.

"De la bun început noi am fost de acord că Hamas trebuie eliminat. Dar în timpul războiului, nu este un secret, am avut diferențe de opinie cu privire la cea mai bună modalitate de a atinge acest obiectiv. Au fost momente în care am fost de acord cu prietenii noștri și au fost momente în care nu am fost de acord cu ei", a spus Benjamin Netanyahu.

Premierul israelian a mai spus că i-a spus lui Joe Biden că este imposibil să învingă Hamas fără ca forțele de apărare (IDF) ale Israelului să intre în Rafah.

"În curând vom aproba și planul de evacuare a populației civile din zonele de luptă", a spus Benjamin Netanyahu, dar a adăugat că preşedintele Biden a cerut "să ne prezinte propunerile din partea sa în domeniul umanitar și în alte chestiuni".

O delegație israeliană urmează să se deplaseze la Washington în cursul săptămânii viitoare pentru a discuta despre aceste propuneri, potrivit unor oficiali americani și israelieni.

Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul "a făcut întotdeauna ceea ce era esențial pentru siguranța noastră și vom face acest lucru și de data aceasta", dar a sugerat că o operațiune în Rafah nu este iminentă. De asemenea, premierul Netanyahu a adăugat că guvernul său va aproba în curând un plan de evacuare a civililor din Rafah și că o operațiune militară israeliană în zonă va avea loc "pentru a finaliza victoria asupra Hamas".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.