Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul italian anunță 12 luni de stare de urgență la Genova și o zi de doliu național, în urma prăbușirii viaductului Morandi

genova viaduct

Primul ministru italian Giuseppe Conte a anunţat miercuri instituirea unei ''stări de urgenţă pentru 12 luni'' la Genova, în urma prăbuşirii marţi a unei porţiuni din viaductul Morandi al autostrăzii A10, în apropiere de acest oraş, accident soldat cu cel puţin 39 de morţi, relatează AFP preluată de Agerpres.

"Am auzit cererea preşedintelui regiunii şi am decretat starea de urgenţă pentru 12 luni", a declarat Conte presei, după o reuniune extraordinară la Genova a Consiliului de Miniştri.

"Am deblocat, pentru aplicarea primelor intervenţii, cinci milioane de euro din fondul naţional pentru situaţii de urgenţă", a precizat el. "Este o primă măsură a guvernului în faţa acestei tragedii", a comentat preşedintele Consiliului de miniştri.

"Vom decreta, de asemenea, o zi de doliu naţional, urmează să stabilim ziua pentru a coincide cu funeraliile victimelor", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.