Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Italiei pune la îndoială ajutorul venit din partea UE: cere obligațiuni la nivelul tuturor statelor

ANSA
Giuseppe Conte

Premierul italian Guiseppe Conte a reiterat duminică un apel ca Uniunea Europeană să emită obligaţiuni comune în zona euro pentru a demonstra solidaritatea blocului în combaterea crizei coronavirusului, transmite Reuters.

Citește și: VIDEO - Scandal URIAȘ în Rahova: polițiștii au fost nevoiți să tragă cu armele pentru a-i calma pe oameni

Conte a declarat într-un interviu care va apărea în ediţia de luni a publicaţiei germane Sueddeutsche Zeitung că emiterea unor astfel de obligaţiuni nu ar însemna mutualizarea datoriilor italiene trecute şi viitoare.

Potrivit  unui extras din interviul care va apărea luni, premierul consideră că Germania şi Olanda trebuie să îşi schimbe punctul de vedere pentru a semnala uniastea Europei, el adăugând că doreşte ca obligaţiunile comune să fie aplicate în mod specific şi limitate în timp, informează News.ro.

Germania, cea mai mare economie a Europei, flancată de Olanda, a declarat că nu consideră că obligaţiunile comune din zona euro reprezintă calea corectă pentru a sprijini cheltuielile destinate sănătăţii şi pachetele de salvare economică din zona euro.

Berlinul doreşte să apeleze la Mecanismul european de stabilitate (MES), în timp ce Banca Europeană de Investiţii (BEI) ar putea, de asemenea, să intensifice eforturile pentru a oferi companiilor aflate în dificultate garanţii de împrumut.

Nu era clar dacă asistenţa ESM – prin intermediul căreia Italia va avea acces la 35 - 37 de miliarde de euro - va veni fără obligaţii, a declarat Conte.

Şefii de guverne din UE urmează să organizeze joi un summit prin videoconferinţă, despre cum să abordeze componenta economică a crizei, la care sunt aşteptate discuţii în contradictoriu referitoare la obligaţiunile comune.

Pandemia a blocat activitatea multor companii şi insolvenţe, a subminat bugetele statelor şi a redus cheltuielile consumatorilor în întreaga UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.