Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Italiei vrea ca epava unei ambarcaţiuni cu migranţi să fie amplasată în faţa UE

matteo renzi

Epava unei ambarcaţiuni care s-a scufundat anul trecut, accident în care au murit cel puţin 868 de persoane, ar trebui să fie amplasată simbolic în faţa unor instituţii ale UE ca un memorial împotriva 'egoismului', a declarat premierul italian Matteo Renzi, relatează vineri DPA. Accidentul, care a avut loc pe 18 aprilie 2015, este considerat cel mai grav din istoria recentă a naufragiilor din Mediterana. Douăzeci şi opt de supravieţuitori şi 24 de cadavre au fost găsite imediat, iar altele au fost recuperate în urma căutărilor la mare adâncime şi a deciziei de a aduce la suprafaţă ambarcaţiunea.

'Europa trebuie să-şi schimbe abordarea... privind migraţia', a declarat Renzi într-un discurs rostit cu prilejul Zilei Mondiale a Alimentaţiei la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) din Roma. 'Egoismul naţional prevalează în UE, dar Europa a fost creată să doboare ziduri, nu să le ridice. De aceea voi propune ca epava recuperată în 2015 să fie amplasată în faţa instituţiilor europene', a declarat şeful executivului italian. 'Aş dori ca epava să fie acolo pentru a ne reaminti cum să combatem egoismul', a adăugat el.

După tragedia din Mediterană, premierul Renzi a făcut din recuperarea epavei un motiv de mândrie naţională. Epava a fost recuperată de la o adâncime de aproape 400 de metri, pentru a se reuşi astfel extragerea a sute de cadavre blocate în interiorul navei, în scopul de a fi identificate şi înmormântate conform tradiţiei. În luna iunie, epava a fost ridicată şi remorcată la o bază militară a NATO în Sicilia, a declarat o purtătoare de cuvânt a marinei italiene, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.