Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Japoniei: 'Moscova poartă întreaga răspundere pentru starea în care se află relaţiile bilaterale ruso-nipone'

time.com
Fumio Kishida

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a declarat miercuri drept inacceptabilă decizia Moscovei de a-i interzice lui şi altor 62 de cetăţeni niponi intrarea pe teritoriul Rusiei, adăugând că Moscova poartă întreaga răspundere pentru că a adus relaţiile bilaterale acolo unde se află ele acum, informează Reuters.

Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a anunţat miercuri mai devreme sancţiuni împotriva a 63 de oficiali, jurnalişti şi profesori niponi, pentru angajarea lor într-o 'retorică inacceptabilă' împotriva Moscovei.

Decizia a survenit după ce Japonia a impus sancţiuni împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin şi altor lideri politici şi de afaceri, pentru invazia în Ucraina. Moscova denumeşte acţiunile sale pe teritoriul ucrainean "operaţiune militară specială", potrivit Agerpres.ro.

"Invazia rusă în Ucraina constituie o încălcare clară a legislaţiei internaţionale. Să ucizi un număr mare de civili nevinovaţi constituie o încălcare gravă a legislaţiei internaţionale umanitare şi o crimă de război", a declarat Kishida la Roma în faţa jurnaliştilor.

"Partea rusă este cea care a recurs la arme şi a adus situaţia acolo unde se află ea... Anunţul Rusiei (privind interdicţia de intrare pe teritoriul rus) este total inacceptabil", a spus premierul Japoniei, după discuţii avute în capitala italiană cu premierul Mario Draghi.

Întrebat despre posibile contramăsuri, Kishida, care urmează să se întâlnească joi cu omologul său britanic Boris Johnson, a spus că Japonia plănuieşte să răspundă în mod corespunzător, cooperând cu membrii comunităţii internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.