Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul kosovar interimar s-a autoizolat, după o posibilă expunere la coronavirus

twitter.com
kosovo

Premierul kosovar interimar Albin Kurti a informat luni că s-a autoizolat după ce "a avut un contact apropiat" cu o persoană care a fost la rândul ei în contact cu o persoană testată pozitiv cu noul tip de coronavirus, relatează AFP.

"Astăzi (luni - n.r.) este prima zi în care nu mă voi duce la biroul meu de premier", a scris Albin Kurti, în vârstă de 44 de ani, pe pagina sa de Facebook, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Aproape de o nouă autostradă în România! Ludovic Orban a semnat contractul – Întârziere de 2 ani și jumătate

Fără a oferi detalii despre durata carantinei, Kurti a precizat că va rămâne în apartamentul său până la venirea rezultatelor testului reprezentantului Ministerului Integrării Europene cu care a intrat în contact după ce acesta s-a aflat în apropierea unei persoane infectate.

"Aşteptăm rezultatele", a spus Kurti.

Kosovo a reacţionat la epidemia de coronavirus introducând foarte rapid măsuri restrictive asupra activităţilor publice, ceea ce i-a permis să limiteze răspândirea virusului printre cei 1,8 milioane de locuitori.

Citește și: După ce CCR a decis că eliminarea pensiilor speciale este neconstituțională, Rareș Bogdan pregătește o nouă ofensivă: Avem alte soluții

Până în prezent au fost infectate 884 de persoane, iar 28 au murit, conform cifrelor oficiale.

Albin Kurti, care a câştigat alegerile legislative din octombrie, este în aşteptarea unui nou scrutin, devenit necesar după ce guvernul său a fost răsturnat printr-o moţiune de cenzură la sfârşitul lunii martie.

Data organizării alegerilor este în discuţie. Kurti vrea ca scrutinul să aibă loc odată ce epidemia va fi controlată. Adversarii săi politici vor în schimb ca alegerile să aibă loc cât mai rapid posibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.