Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ludovic Orban: Marea majoritate a ţărilor sunt deschise la organizarea de secţii de votare; Noi suntem în negocieri foarte serioase

Facebook
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban afirmă că cele mai multe dintre ţările în care există o comunitate numeroasă de cetăţeni români şi-au arătat deschiderea faţă de organizarea de secţii de votare pentru alegerile parlamentare din România şi că "foarte puţine ţări pun restricţii”, anunță news.ro.

Şeful Guvernului a declarat, joi după-amiază, în cadrul unei conferinţe de presă, că la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul celei următoare ar urma să fie finalizat procesul de stabilire a secţiilor de votare şi a regulilor aferente procesului electoral pentru românii din diaspora. Premierul a afirmat, în acest context, că "foarte puţine ţări pun restricţii” în ceea ce priveşte organizarea secţiilor de vot.

Citește și: Dan Barna tună și fulgeră: ‘Vechile partide PSD, PNL şi UDMR au boicotat referendumul Fără Penali’

"Vom avea un rezultat privitor la secţiile de votare şi mai ales la regulile care trebuie respectate în materie de derulare a procesului electoral într-un orizont de timp sfârşitul săptămânii, începutul săptămânii viitoare. Sigur, există posibilitatea să nu fie definitive aceste decizii pentru că nu putem anticipa care este evoluţia epidemiei în anumite ţări în care există o diasporă românească numeroasă, dar noi suntem în negocieri foarte serioase, pot să vă spun, până acuma, că foarte puţine ţări, să zic, pun restricţii. Marea majoritate a ţărilor sunt deschise la organizarea de secţii de votare, sigur, rămâne să stabilim condiţiile efective în care urmează să se organizeze secţiile de votare, să se deruleze procedura de vot, inclusiv ceea ce am discutat şi dimineaţă, legat de faptul că acolo unde există restricţii de circulaţie să se permită cetăţenilor români care se duc la secţia de votare să fie excepţie de la restricţia de circulaţie”, a susţinut Ludovic Orban.

Premierul a precizat că de aceste aspecte se ocupă un grup de lucru format din angajaţi ai Ministerului Afacerilor Externe, Autorităţii Electorale Permanente şi STS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.