Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Narendra Modi confirmă că India este în pragul unei catastrofe umanitare: 'Această furtună a zguduit națiunea'

narendra modi yoga

India a stabilit un nou record global al numărului de infecții cu COVID-19, cu 349.691 de cazuri în ultimele 24 de ore, a patra zi consecutivă cu maxim record, relatează Reuters.

Premierul Narendra Modi a cerut duminică tuturor cetățenilor să se vaccineze și să fie prudenți, spunând că „furtuna” de infecții a zguduit țara.

Statele Unite au declarat că sunt profund îngrijorate de creșterea masivă a cazurilor de coronavirus din India și că vor trimite ajutoare.

Citește și: India este aproape de DEZASTRU: Un nou RECORD MONDIAL de cazuri, aproape 350.000, în numai 24 de ore

"Am fost încrezători, am abordat cu succes primul val, dar această furtună a zguduit națiunea", a spus Modi într-o declarație la radio.

Guvernul lui Modi s-a confruntat cu critici pentru că a permis desfășurarea unor mari adunări religioase și politice atunci când numărul de noi cazuri a scăzut sub 10.000 pe zi și nu au planificat dezvoltarea sistemului de sănătate.

Spitalele și medicii spun că nu reușesc să facă față numărului de pacienți.

Citește și: Șeful OMS confirmă că situația din India este DEVASTATOARE: 'Arată ce poate face virusul'

Numărul total al infecțiilor din India se ridică la 16,96 milioane, iar decesele la 192.311, cu 2.767 de persoane decedate în ultimele 24 de ore, au arătat datele ministerului sănătății.

Numai în ultima lună, cazurile zilnice au crescut de opt ori și decesele de 10 ori. Experții în sănătate spun că numărul deceselor este probabil mult mai mare.

Țara cu 1,3 miliarde de locuitori se află în pragul unei catastrofe umanitare, a avertizat Ashish Jha, decanul Școlii de Sănătate Publică a Universității Brown, într-un articol publicat sâmbătă în Washington Post.

Citește și: VIDEO Morții Covid sunt incinerați pe stradă în New Delhi

Statele Unite au fost criticate în India pentru controalele impuse la exportul materiilor prime pentru vaccinuri instituite prin Legea privind producția de apărare și un embargou de export adoptat în februarie.

Serum Institute of India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, a cerut luna aceasta președintelui SUA, Joe Biden, să ridice embargoul asupra exporturilor SUA de materii prime care afectează producția sa de vaccin AstraZeneca.

Alții, cum ar fi congresmanul american Raja Krishnamoorthi, au cerut administrației Biden să trimită vaccinurile neutilizate în India.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.