Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu angajaţii Serviciului de Ambulanţă din Câmpeni despre posibilitatea utilizării ATV-urilor la intervenţiile în zona montană

Inquam Photos / Octav Ganea
nicolae ciuca

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit joi, în cadrul unei vizite de lucru efectuate în judeţul Alba, cu angajaţii Staţiei de Ambulanţă din oraşul Câmpeni, care deservesc zona Munţilor Apuseni, pentru a-i felicita cu prilejul Zilei Ambulanţei din România.

Nicolae Ciucă s-a interesat, cu acest prilej, dacă, ţinând cont de relieful muntos din zonă, angajaţii de aici dispun de mijloace de deplasare gen ATV, pentru a interveni în zonele greu accesibile, acolo unde nu se poate ajunge cu ambulanţa.

"O întrebare: de ce nu aveţi în dotare mijloace de deplasare specifice reliefului, adică să avem intervenţii pe ATV-uri?", a întrebat premierul. Nicolae Ciucă a adăugat că s-a gândit la o asemenea modalitate de deplasare aflând, la faţa locului, care sunt problemele specifice zonei, potrivit Agerpres.ro.

"Ideea mi-a venit, ştiţi de unde? Când i-am văzut pe cei de la SMURD în Bucureşti cu motociclete. Deci au un cadru pregătit în măsură să conducă şi motocicleta şi să aibă şi pregătirea necesară să acorde primul ajutor. Se duce repede, se strecoară printre maşini, Au altă viteză de reacţie. Aici, trebuie viteză de reacţie similară, adaptată la condiţiile de teren, de relief. E o problemă pe care o vom discuta", a spus Nicolae Ciucă.

Singurul medic angajat al Staţiei de Ambulanţă din Câmpeni, Lavinia Orlea, i-a precizat că nu au fost bani în buget pentru aşa ceva şi că ar fi "de real folos" dacă ar exista finanţare pentru o asemenea investiţie.

Medicul i-a solicitat premierului să ia în considerare reducerea vârstei de pensionare "măcar" pentru ambulanţieri.

"Sunt foarte bine pregătiţi şi implicaţi, dar intervin limitele fizice şi nu mai pot. E greu. Sunt câteva zeci de kilograme de echipament pe care trebuie să le care. Sunt o groază de locuri neaccesibile (pentru ambulanţe - n.r.)", a spus medicul.

Premierul s-a întreţinut pentru câteva minute şi cu angajaţi ai Spitalului Orăşenesc Câmpeni.

Ulterior, Nicolae Ciucă a spus că, de Ziua Ambulanţei, a vrut să le mulţumească personal angajaţilor de aici pentru tot ceea ce fac pentru a salva vieţi.

"Am aflat şi care sunt nevoile şi care sunt problemele pentru o zonă cu relief specific muntos. Va trebui să discutăm şi să analizăm, de asemenea, toate problemele ridicate de către membrii Serviciului de Ambulanţă Câmpeni", a conchis premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.