Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit, la palat, pe un senator american: Ce au discutat cei doi oficiali

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Nicolae Ciucă guvern

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, a primit, joi la Palatul Victoria, delegaţia senatorului american Steve Daines. Cu această ocazie, au fost abordate teme legate de situaţia de securitate din regiune, ca urmare a agresiunii militare ruse din Ucraina. Şeful Executivului a prezentat eforturile ţării noastre de a fi alături de poporul ucrainean, cu accent pe gestionarea fluxului de refugiaţi şi a hub-ului umanitar de la Suceava, care integrează sprijinul acordat la nivelul Uniunii Europene şi altor state, anunță news.ro.

Guvernul continuă demersurile de facilitare a exporturilor ucrainene afectate de blocarea porturilor la Marea Neagră, pentru a proteja lanţurile de aprovizionare şi a asigura securitatea alimentară a ţărilor dependente de produsele agricole din Ucraina, arată comunicatul de presă al Executivului.

Conform sursei citate, prim-ministrul Nicolae Ciucă a subliniat nivelul excelent al relaţiilor româno-americane, consolidate de Parteneriatul strategic, mai ales din perspectivă militară.

De asemenea, a fost subliniată importanţa trupelor americane în regiune şi necesitatea creşterii prezenţei acestora pe Flancul Estic al NATO, cu precădere în ţara noastră.

Premierul Ciucă a mai menţionat deschiderea faţă de noi investiţii americane, care pot ajuta la dezvoltarea României şi întărirea legăturilor noastre transatlantice.

Recent întors din Ucraina, senatorul Steve Daines a evocat imaginile şocante pe care le-a văzut la Bucha şi în satele din împrejurimile Kievului, fiind primul oficial american ajuns în zonă după comiterea crimelor de război, mai indică sursa menţionată.

Senatorul american s-a interesat de sprijinul pe care Statele Unite ale Americii îl pot acorda României din perspectivă militară, energetică şi a transferului tehnologic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.