Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Noii Zeelande şi preşedintele francez vor găzdui un summit la Paris în 15 mai

Agerpres
Emmanuel Macron

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern şi preşedintele francez Emmanuel Macron vor găzdui un summit la Paris în 15 mai prin care vor face apel la companiile de tehnologie şi alte ţări interesate să se angajeze să participe la „Christchurch Call” – un angajament de a elimina conţinutul terorist şi violent de pe internet, scrie The Guardian, relatează News.ro.

Citește și: GALERIE FOTO - Imaginile zilei vin din Sri Lanka: Sute de oameni au fost înmormântați în același timp

Ardern a declarat că platformele online au fost folosite într-un mod „unic” pentru a distribui şi publica videoclipuri cu atacul de la Christchurch şi că există cereri ca Noua Zeelandă să preia iniţiativa, însă ea nu poate acţiona singură.

Franţa este un partener natural, a afirmat Ardern, datorită faptului că deţine preşedinţia G7, este concentrată pe combaterea folosirii internetului în scopuri teroriste şi este gazda unei întâlniri a miniştrilor pentru mediul digital din G7 la jumătatea lui mai.

„Dorim să menţinem principiile unui internet liber, deschis şi sigur însă nu este vorba despre libertatea de exprimare, este vorba despre prevenirea extremismului violent şi terorismului online. Nu cred că cineva ar susţine că teroristul de pe 15 martie avea dreptul de a transmite în direct uciderea a 50 de persoane”, a afirmat Ardern.

„Cu toţii trebuie să acţionăm iar acest lucru include ca platformele online să îşi asume responsabilitatea pentru conţinutul de pe site-urile lor .. este crucial ca platforme de tehnologie precum Facebook să nu devină instrumente pentru terorism şi să devină în schimb o parte a soluţiei globale împotriva terorismului”, a adăugat ea.

Ardern a declarat că a vorbit deja cu CEO ai marilor companii de tehnologie, inclusiv cu cei de la Facebook, Twitter, Microsoft şi Google. Ea a descris conversaţiile ca fiind „pozitive”.

„Nicio companie de tehnologie, la fel ca niciun guvern, nu îşi doreşte să vadă extremism şi terorism online aşa că avem acest punct de început al unităţii”, a declarat ea.

„Ceea ce încercăm să gestionăm aici este o problemă globală şi cred că este nevoie de un răspuns global. Noua Zeelandă doreşte să joace un rol important pentru că ce s-a întâmplat aici este fără precedent aşa că avem o responsabilitate pentru a încerca să schimbăm lucrurile”, a precizat Ardern.

Textul pentru „Christchurch Call” încă este redactat, a precizat Ardern, însă se va concentra pe măsuri practice şi nu doar pe retorică.

Ardern a precizat că mai multe ţări, precum Franţa, Irlanda, Noua Zeelandă şi Germania, au deja implementată o legislaţie privind internetul însă este nevoie de mai mult pentru a exista protecţii la nivel global iar companiile de tehnologie sunt responsabile pentru securitatea platformelor lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.