Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Poloniei a răbufnit în conferința cu Dăncilă: mesaj dur pentru Bruxelles și Strasbourg

premier.gov.pl
morawiecki dancila

Prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă alături de Viorica Dăncilă, la Varșovia, că produsele din Europa Centrală și de Est au o calitate mai scăzută comparativ cu alte state europene, chiar dacă de multe ori prețurile sunt mai mari.

"Nu avem niciun dubiu că vom lupta împreună cu standardele duble. În Europa, pe partea noastră, avem o calitatea mult mai scăzută deși prețurile sunt deseori mai mari, parametrii acestor produse sunt diferite. Acest subiect va fi abordat și ne vom exprima împotriva acestui fenomen în forurile europene, în Bruxelles și la Strasbourg", a declarat prim-ministrul Poloniei la conferința de presă susținută, miercuri la Varșovia, alături de premierul Viorica Dăncilă.

El a spus că unele din punctele discutate la reuniunea șefilor de stat din Europa Centrală şi de Est este cel legat de protecționismul statelor mai bogate.

"Protecționismul statelor mai bogate, în ceea ce privește produsele și soluțiile din Europa Est. De exemplu, Directiva cu privire la angajații relocați, de exemplu firmele de transport, logistică, construcții, curierat, cele din servicii precum domeniul IT. Sunt niște cerințe privind aplicarea standardelor contabile în țara gazdă. De exemplu, s-a impus necesitatea de a se înregistra în țara gazdă sau de a se crea o filială, o sucursală, dar nu este nevoie să facem acest lucru. Noi ca membri UE lucrăm pentru rezultate bune și când reușim, aripile noastre sunt tăiate printr-o legislație care nu este avantajoasă", a afirmat Mateusz Morawiecki.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.