Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul R. Moldova s-a întâlnit la Bruxelles cu Federica Mogherini

sputnik
filip si mogherini

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut luni, la Bruxelles, o întrevedere cu înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Federica Mogherini, informează un comunicat al guvernului de la Chişinău remis marţi agerpres.

Dialogul s-a axat pe reformele promovate de guvernul de la Chişinău în diverse domenii, precum şi pe implementarea Acordului de Asociere cu UE.

"Foaia de parcurs privind reformele prioritare ne-a ajutat mult în obţinerea unui acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), care este un certificat de încredere pentru noi. Am toată certitudinea că putem să reluăm finanţarea externă. Guvernul atribuie o importanţă deosebită procesului de elaborare a noii Agende de Asociere cu UE, care va deveni parte integrantă a noului Plan naţional pentru implementarea Acordului de Asociere, pentru anii 2017-2019', a subliniat Pavel Filip.

Primul supravieţuitor al tragediei aviatice din Columbia este un fotbalist

Totodată, potrivit premierului moldovean, guvernul Republicii Moldova este decis să continue implementarea reformelor, care să schimbe în mai bine viaţa cetăţenilor. 'Sunt reforme elaborate de noi, foarte importante, între care reforma sistemului de pensii, a administraţiei publice, reforma spitalicească şi a medicinii primare. Avem nevoie de sprijinul politic al UE, dar şi de susţinere financiară pentru implementarea acestora', a spus Filip.

La rândul său, Federica Mogherini a apreciat acţiunile întreprinse de guvernul de la Chişinău în vederea relansării procesului de reforme şi a exprimat disponibilitatea UE de a susţine realizarea agendei de reforme, orientate spre îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor Republicii Moldova.

În context, oficialul european a subliniat importanţa unei abordări constructive între guvern şi preşedinţie, în beneficiul cetăţenilor republicii.

VIDEO Tragedie AVIATICĂ în Columbia: Motivul INCREDIBIL al prăbușirii aeronavei

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre reuniunea Grupului de prieteni ai Republicii Moldova, care va avea loc la 12 decembrie şi va constitui un bun prilej pentru trasarea priorităţilor de cooperare cu UE.

Premierul Pavel Filip a invitat-o pe Federica Mogherini să viziteze Republica Moldova la începutul anului viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.