Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Republicii Moldova, mesaj de Ziua Națională a României: legătura dintre statele noastre va deveni şi mai profundă

Pavel Filip

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a participat în seara zilei de vineri, 30 noiembrie, la recepţia organizată la Chişinău cu ocazia Zilei Naţionale a României. Cu acest prilej, premierul a adresat un mesaj de felicitare poporului român, subliniind ca România este pentru Republica Moldova mai mult decât un prieten şi un partener, potrivit Agerpres.

Premierul Pavel Filip a mulţumit în context părţii române pentru suportul permanent acordat Republicii Moldova, inclusiv pe dimensiunea europeană. În acelaşi timp, Pavel Filip a subliniat ca relaţia speciala dintre cele două state este confirmată prin proiecte concrete de infrastructură energetică, rutieră, educaţională, de comunicaţii electronice şi de aprovizionare cu apă potabilă.

"Sunt relaţii pe care le au oamenii care trăiesc într-un spaţiu comun lingvistic şi cultural. Ne-am propus să mărim acest spaţiu - să trăim într-un spaţiu care este legat şi de o infrastructură comună. Şi cred că, pe această cale, legătura dintre statele noastre va deveni şi mai profundă. La mulţi ani, tuturor românilor de pe ambele maluri ale Prutului ' , a subliniat premierul.

La rândul sau, ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a subliniat ca Republica Moldova este un partener strategic privilegiat şi va fi susţinută în continuare în aspiraţiile sale europene. "Vă asigur că Republica Moldova va beneficia de o atenţie sporită pe durata întregului mandat european al României. Rămânem cel mai ferm susţinător şi acţionăm cu dragoste pentru materializarea multiplelor noastre proiecte bilaterale, în folosul cetăţenilor", a spus ambasadorul României la Chişinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.