Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul României, somat de fermieri în scandalul fondurilor UE: pierderi de peste 3 miliarde de euro doar în 2022

ciuca patriotism

Clubul Fermierilor Români propune Guvernului un plan de acțiuni imediate pentru compensarea pierderilor fermierilor, asigurarea stabilității financiare și menținerea competitivității fermelor din țara noastră, în contextul crizei generate de deciziile UE privind importurile de cereale din Ucraina, informează Mediafax.

Clubul Fermierilor Români a adresat o scrisoare deschisă către Prim-ministru, semnalând necesitatea unei abordări sistemice de răspuns la crize, pentru a reduce daunele și riscurile fermierilor români, pe fondul războiului din Ucraina. Clubul a solicitat un răspuns adecvat și coordonat din partea Guvernului și MADR pentru evitarea și limitarea pierderilor fermierilor români, a prejudicierii competitivității și a slăbirii poziției României de exportator pe piața cerealelor.

Plan de acțiuni

Clubul Fermierilor Români a propus un plan de acțiuni imediate pentru limitarea pierderilor fermierilor și pentru protejarea competitivității și poziției României pe piața regională și europeană a cerealelor.

În urma ultimelor analize ale Clubului Fermierilor Români, România a pierdut peste 3 miliarde de euro numai în legătură cu valorificarea cerealelor din anul agricol 2022, din cauza perturbării pieței regionale și europene a cerealelor, prin acordarea facilităților de export, prioritate logistică, renunțarea la controalele sanitar-veterinare și taxe vamale pentru cerealele din Ucraina.

Clubul semnalează necesitatea unui răspuns coerent si sistemic din partea Guvernului la crizele cumulate în ultimii doi ani în sectorul agricol și alimentar (COVID; secetă, război Ucraina), cu măsuri diplomatice la nivel înalt la Bruxelles și un plan de stabilitate și redresare financiară pentru fermele aflate la risc, cuprinzând măsuri imediate și pe termen mediu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.