Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul slovac este tranşant: 'Europa îşi pierde răbdarea!'

SME.sk
Robert Fico

Europa începe să îşi piardă răbdarea în privinţa migraţiei, a declarat marţi premierul slovac Robert Fico, după atacul cu un camion de la un târg de Crăciun de Berlin în care şi-au pierdut viaţa 12 persoane şi pentru care este suspectat un imigrant presupus din Pakistan, transmite Reuters, potrivit agerpres.

"Faptele sunt simple: un imigrant care a ajuns în Germania şi a primit statutul de refugiat este acum interogat ca suspect responsabil pentru acest atac atroce şi respingător", a afirmat Robert Fico într-o conferinţă de presă televizată.

"Cred că începe să se piardă răbdarea, iar opinia publică din Europa se aşteaptă pe bună dreptate la măsuri (anti-imigraţie) mai dure", a adăugat el.

TEAMA cuprinde Europa. Măsurile de securitate au fost consolidate în marile oraşe

Slovacia a fost una dintre cele mai critice ţări la adresa răspunsului Uniunii Europene la afluxurile fără precedent de imigranţi, s-a opus cotelor de solicitanţi de azil şi a cerut controale mai stricte la frontiere. De asemenea, Slovacia a refuzat să primească imigranţi şi refugiaţi din Italia şi Grecia, invocând motive de securitate.

Douăsprezece persoane au murit şi aproximativ 50 au fost rănite în atacul cu camionul care a avut loc luni seară la un târg de Crăciun din Berlin, suspectul fiind un tânăr de 23 de ani, un refugiat posibil din Pakistan care a ajuns în Germania în urmă cu un an şi care locuia într-un centru pentru refugiaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.