Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Spaniei: 'O victorie a lui Marine Le Pen în Franţa ar fi o CATASTROFĂ'

Premierul spaniol Mariano Rajoy a declarat joi că o victorie a candidatului de extremă dreapta Marine Le Pen la alegerile prezidenţiale din Franţa, sau a partidului antiimigraţie AfD în Germania, ar fi o "catastrofă" care implică "distrugerea Europei", relatează AFP, potrivit agerpres.

"Nici nu vreau să mă gândesc, ar fi o catastrofă, acest lucru ar însemna pur şi simplu distrugerea Europei", a declarat Mariano Rajoy la radio Onda Cero, atunci când i s-a cerut să-şi imagineze o venire la putere a candidatei Marine Le Pen în Franţa şi o Germanie condusă de Alternativa pentru Germania (AfD).

Un fost secretar de stat american declară că îşi schimbă religia: 'Mă înregistrez musulmancă'

"Doamna Le Pen a anunţat un referendum (privind ieşirea ţării din UE), ea vrea pur şi simplu să părăsească Europa, ca şi cum asta ar fi sursa tuturor nenorocirilor. Mi-ar plăcea ca ea să viziteze restul lumii", a adăugat Rajoy, conservator şi proeuropean. "Asta nu se va întâmpla. Sunt convins că lucrurile vor merge bine", a adăugat el. El şi-a exprimat speranţa într-o victorie a lui Francois Fillon, candidatul partidului conservator Republicanii, după ce a afirmat că "socialiştii nu stau bine în acest moment" în Franţa.

"Este vital pentru viitorul Europei ca alegerile să meargă bine în Franţa şi Germania", a insistat el.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa este prevăzut pentru 23 aprilie. Potrivit sondajelor, Marine Le Pen ar putea intra în cel de-al doilea tur al alegerilor, programat pentru 6 mai.

În Germania, cancelarul Angela Merkel va candida pentru un al patrulea mandat, la alegerile legislative programate pentru 24 septembrie. Partidul antiimigraţie şi anti-islam AfD, în plină ascensiune electorală, şi-ar putea face intrarea în camera deputaţilor, ceea ce ar fi o premieră pentru un astfel de partid de la căderea naziştilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.