Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Spaniei promite că se va renunţa 'în curând' la purtarea măştii de protecţie pe stradă

www.explica.co
Pedro Sanchez

Spania, unde obligaţia de a purta mască în exterior este extrem de strictă de la finalul primului val al pandemiei, va putea să renunţe la această restricţie "în curând", a promis miercuri premierul Pedro Sanchez, potrivit AFP.

"Vom renunţa în curând la purtarea măştilor pe stradă", a declarat Sanchez la un forum economic organizat cu ocazia vizitei preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in în Spania, potrivit agerpres.ro.

Sanchez nu a oferit o dată exactă, însă epidemiologul-şef al Ministerului Sănătăţii, Fernando Simon, a vorbit recent despre "sfârşit de iunie" sau "sfârşit de iulie" ca posibile momente pentru renunţarea la mască în exterior.

Masca este obligatorie în permanenţă în Spania în exterior, singurii exceptaţi fiind copiii sub şase ani. În aprilie, autorităţile au fost totuşi nevoite să dea înapoi după nemulţumirea provocată de o decizie care impunea purtarea măştii la plajă.

Cu peste 80.000 de morţi şi peste 3,7 milioane de cazuri, Spania este una dintre ţările din Europa puternic afectate de pandemie. Însă numărul de noi cazuri a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, datorită avansului campaniei de vaccinare.

Conform celor mai recente date ale guvernului, 13 din aproape 47 milioane de spanioli au fost până acum vaccinaţi cu ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului, adică 27,4% din populaţie, în timp ce 45,8% au primit cel puţin o doză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.