Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Turciei, Binali Yildirim, atac dur la adresa UE: 'Este 'confuză' de când Marea Britanie a decis să părăsească blocul comunitar'

ue turcia ue

Uniunea Europeană este 'complet confuză' de când Marea Britanie a votat pentru ieşirea din blocul comunitar şi trebuie să-şi revizuiască viziunea privind extinderea sa şi locul Turciei în acest sens, a declarat luni, la Londra, premierul turc Binali Yildirim, relatează Reuters. Lansate în 2005, după decenii de tatonări, negocierile de aderare a Turciei la UE avansează lent, în principal din cauza opoziţiei Franţei şi Germaniei, ţări care se tem de intrarea în Uniune a unei ţări cu 73 de milioane de locuitori, în marea majoritate musulmani, conform Agerpres.

Campania de represiune lansată de Ankara după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016 a înrăutăţit relaţiile dintre Bruxelles şi Ankara. În cadrul unei vizite la Londra, Binali Yildirim a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să-şi revizuiască planurile de extindere a blocului comunitar. 'După decizia Brexit, Uniunea Europeană este complet confuză. Ei trebuie să-şi revizuiască viziunea pentru viitor, cât de departe vor să extindă blocul şi ce loc va avea Turcia în acest sens. Noi suntem aici. Nu plecăm nicăieri', a spus premierul turc.

Yildirim a reafirmat totodată că, în opinia Turciei, criza din Siria vecină nu poate fi rezolvată atât timp cât preşedintele Bashar al-Assad va fi la putere. 'Regimul actual este responsabil pentru modul în care au evoluat lucrurile în Siria. Nu cred că este o perspectivă realistă construirea unei păci durabile în Siria cu Assad la putere', a insistat şeful guvernului turc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.