Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul vietnamez a vizitat Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Informatică din România

ICI Bucuresti
Pham Minh Chinh Adrian Ververa

Premierul Pham Minh Chinh a vizitat pe 21 ianuarie Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) din România, în cadrul vizitei sale oficiale în țara europeană.

Premierul Pham Minh Chinh a vizitat pe 21 ianuarie Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) din România, în cadrul vizitei sale oficiale în țara europeană.

Directorul general al ICI București, Adrian-Victor Vevera, i-a prezentat premierului institutul – principalul institut de cercetare strategică, cu o istorie de peste 50 de ani în dezvoltarea resurselor umane în tehnologia informației pentru România. Este gata să colaboreze cu Vietnamul.

La rândul său, premierul Chinh a spus că Vietnamul și România trebuie să consolideze cooperarea în toate domeniile, inclusiv în știință și tehnologie, în perioada următoare.

El a propus ca ICI București să considere Vietnamul un partener prioritar în procesul de extindere a cooperării internaționale. Cele două părți ar trebui să facă schimb de delegații pentru a dezvolta în comun planuri și programe de cooperare. El dorește ca ICI București să ajute Vietnamul cu o pregătire de înaltă calitate a resurselor umane.

Premierul a încurajat experții vietnamezi și români să cerceteze și să dezvolte împreună proiecte de cooperare, în special în domeniile inteligenței artificiale (IA), securității cibernetice și aplicării tehnologiei informației în diverse domenii.

El consideră că o cooperare a celor două țări în informatică și tehnologia informației va crea noi oportunități și va contribui la promovarea relațiilor.

Cu această ocazie, ICI București și Institutul Național de Tehnologie Digitală și Transformare Digitală din Vietnam au convenit asupra unui Memorandum de Înțelegere privind cooperarea, în prezența premierului Pham Minh Chinh.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.