Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Viorica Dăncilă: 'Am discutat cu parlamentarii PSD care au semnat moțiunea. Nu se pune problema de sancțiuni'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a afirmat, luni, că a discutat cu parlamentarii PSD care au semnat moțiunea de cenzură și le-a cerut mai multă responsabilitate, precizând că aceștia nu vor fi sancționați. Premierul a adăugat că a avut întrevederi și cu parlamentari ALDE și Pro România, anunță MEDIAFAX

„Am discutat cu parlamentari. Am încecat să am o discuție foarte corectă.Le-am cerut mai multă responsabilitate. Le-am spus că România are nevoie de stabilitate și că nu văd o alternativă. Renunțăm la un program de guvernare ca să facem ce? Pentru mine a fost important să discut cu oameni pe care îi cunosc. Am vrut să văd opinia lor. Eu am discutat, vom vedea ce vor face la moțiune. Nu se pune problema de sancțiune. Sunt convinsă că cea mai dură sancțiune va fi din partea populației. Gândiți-vă că fiecare a candidat și a obținut funcția de senator sau deputat susținut de cetățenii din județul respectiv. Va trebui să le explice de ce au votat această sancține, dacă se vor lua măsuri în perioada următoare de austeritate, ei sunt parte a acestor mpsuri pentru că au votat această moțiune”, a afirmat Viorica Dăncilă, după ședința grupurilor parlamentare ale PSD.

Citește și: Fostă deținută politic îl SPULBERĂ pe Mihai Șora: Îmi este scârbă! Este înfiorător!

Premierul a adăugat că a purtat discuții și cu parlamentarii ALDE și Pro România.

„Am discutat şi la ALDE şi la ProRomânia. Au fost care au vrut să avem o discuţie. Am vrut să înţeleg ce s-a întâmplat. Ceea ce spune dl. Ponta de mult timp nimeni nu mai ia în seamă. Mai multe minciuni decât am auyit de la dl. Ponta nu am auzitt de la nimeni”, a subliniat Dăncilă.

Întrebată dacă le-a oferit funcții parlamentarilor funcții pentru a nu vota moțiunea de cenzură, Viorica Dăncilă a răspuns: „Ce funcţii să le ofer? Atunci când nu ai argumente, vii cu astfel de acuzaţii. Nu am oferit nimănui funcţii, nu am oferit nimănui proiecte. Eu sunt un om al dialogului, îmi place să vorbesc cu oamenii, este normal să vorbesc cu oamenii şi sunt premierul tuturor românilor şi din opoyiţie, şi care mă voteayă şi care nu mă votează. Deci trebuie să discut cu toţi”.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a transmis, luni, un avertisment Vioricăi Dăncilă și PSD să nu încerce să ofere bani sau funcții parlamentarilor pentru a îi convinge să nu voteze moțiunea de cenzură, deoarece ar comite o infracțiune.

Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului joi, începând cu ora 10.00. Numărul necesar adoptării moțiunii este de 233 de parlamentari.

Vezi și: Răsturnare de situație: cât timp condusese șoferul de TIR, care a produs tragedia din Ialomița/SURSE

Printre semnatarii moțiunii de cenzură se numără foștii parlamentari social-democrați Mihăiță Găină, Emanoil Savin, Ioan Talpoș, precum și deputatul PSD Marius Bota.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.