Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premii fabuloase la turneul demonstrativ de tenis 6 Kings Slam: câștigătorul va primi 6.000.000 de dolari

antena3.ro
tenis

Programat să aibă loc în luna octombrie, 6 Kings Slam este cea mai recentă tentativă a Arabiei Saudite de a pătrunde în tenis. Novak Djokovic și Rafael Nadal sunt cap de afiș al turneului demontrativ de la Riyadh. Organizatorii au anunțat premii mult peste oferta unui turneul normal.

Simpla participare la turneu timp de câteva zile, le aduce jucătorilor 1,5 milioane de dolari. Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Daniil Medvedev și Holger Rune sunt celelalte nume de top implicate, toți, cu excepția danezului, fiind foști sau actuali campioni de Grand Slam, potrivit mediafax.

Câștigătorul va primi 6 milioane de dolari, conform The Telegraph. Acest turneu este organizat de aceeași entitate care a pătruns puternic și în boxul profesionist, și va face parte din așa-numitul "Sezon Riyadh", după ce Djokovic și Alcaraz s-au confruntat într-un meci demonstrativ tot în regat, anul trecut în perioada sărbătorilor de Crăciun.

Rafael Nadal a semnat recent ca ambasador al Federației Saudite de Tenis și este pregătit să înființeze o nouă Academie Rafa Nadal în această țară. De asemenea, țara va găzdui Next Gen ATP Finals la Jeddah până în 2027.

Există și intenția ca WTA Finals să se desfășoare acolo, în ciuda protestelor puternice ale legendelor tenisului Martina Navratilova și Chris Evert. Atât ele, cât și alte personalități ale tenisului își pun întrebarea cum se vor aplica legile referitoare la femei și chiar la homosexualitate, dacă Daria Kasatkina, de exemplu, se califică.

Data organizării acestui turneu va afecta și turneele masculine, de la Mastersul de la Shanghai urmând probabil să lipsească o parte din numele de top. Cu data de desfășurare neconfirmată, ar putea ca și Mastersul de la Paris să aibă aceeași problemă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.